Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

O Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.



 Tην Κυριακή Γ΄ Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως , 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό  Αγίου Νεκταρίου Βούλας τελέστηκε  ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου,  την παρουσία και συμμετοχή, όλων των Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

 Ομιλητής του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας και Προϊστάμενος του  Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Γλυφάδας  Αρχιμανδρίτης π. Κλαύδιος Καλαράς.

  Ο Ηγούμενος στην πολυσύνθετη και πολυθεματική ομιλία του, επικεντρώθηκε στο γεγονός του Σταυρού στη ζωή της Εκκλησίας, την Θεολογία της, στην βιωτή του κάθε πιστού αλλά και το πόσο απέχει η ζωή και το νόημά του στον εξωχριστιανικό κόσμο, ιδιαίτερα σήμερα!

 Σταυρός σημαίνει ουσιαστικά μετοχή στην Ανάσταση του Κυρίου και είναι κυρίως η έκφραση της αγάπης του, ενώ ο δεύτερος σταυρός του μετανοημένου ληστή είναι ο Σταυρός της μετανοίας, ενώ ο τρίτος Σταυρός του αμετανόητου ληστή είναι ο Σταυρός της αυθάδειας και πρέπει να το προσέξουμε εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί! 

  Σταυρός είναι αγάπη και πραγματώνεται με όχι απλά την τήρηση των εντολών Του Θεού, αλλά την πλήρη αφιέρωση είτε της ζωής, είτε του θελήματος, είτε της σκέψης και της διανοίας, είτε την αντίσταση σε κάθε τι μη σταυρούμενο…και έτσι μη αναστημένο.

  Τέλος ευχήθηκε ο Γέροντας, να συνταφούμε, συσταυρωθούμε για να συναναστηθούμε με το Χριστό μας, στην πορεία μας μέσα στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην περίοδο του Τριωδίου.

   Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προέβει σε χειροθεσία σε Αναγνώστη του κ. Αντώνιου Στρατηγέλλη, ευσεβή οικογενειάρχη και ενεργό συνεργάτη της Ενορίας Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας. Όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, είναι μία παράδοση αρκετών ετών στη Μητρόπολή μας, την εβδομάδα των Ιερατικών Κλήσεων στο Κατανυκτικό της Εσπερινό της Σταυροπροσκηνέως, να χειροθετεί Αναγνώστες ή Υποδιακόνους, για να τονίζεται και ο ζήλος τον χειροθετημένων, αλλά για να επανέλθει και αναβιώσει η τάξη και τα διακονήματα των κατωτέρων Κληρικών, που πάντοτε υπήρχαν στη ζωή της Εκκλησίας και έχουν την δικιά τους βαρύτητα για την καλή λειτουργία της Λατρείας και της Ευταξίας.

 Μετά το "δι' ευχών" όλοι ασπάστηκαν το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο το οποίο είναι προσωπικό κειμήλιο του Σεβασμιωτάτου, παίρνοντας την ευχή του και από ένα βιβλίο για τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.  

             π. Αντώνιος Χρήστου

 Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή