Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο Αγιασμό, σε σχολεία του Δήμου Γλυφάδας.


Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπανικολάου, παρέστη στην τελετή του αγιασμού στο 5ο Γυμνάσιο, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης – Βάρης (Βαρκίζης) κ. κ. Παύλος. Επισκέφθηκε επίσης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Άννυ Καυκά, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, το 3ο, το 6ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο, συνομίλησε με τα παιδιά και τους δασκάλους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα χρονιά.


«Καλωσορίζω τα ‘πρωτάκια’ στη νέα τους μεγάλη οικογένεια, τη σχολική, και τους εύχομαι από καρδιάς να απολαύσουν το μεγάλο και ωραίο ταξίδι στην εκπαίδευση και στη γνώση που ξεκινά», τόνισε ο κ. Παπανικολάου. «Η δημοτική αρχή Γλυφάδας, μέσα σε πολύ δύσκολες συγκυρίες, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για στήριξη και αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων της πόλης και ενίσχυση με κάθε τρόπο του εκπαιδευτικού έργου», συμπλήρωσε. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, όλων των τάξεων, ότι θα βρουν πάντα ανοιχτή την πόρτα των δασκάλων και των καθηγητών τους και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για να θέσουν οποιοδήποτε προβληματισμό τους και να ζητήσουν όποια βοήθεια χρειαστούν. Στην πόλη μας φαινόμενα όπως η ενδοσχολική βία ή ο ρατσισμός δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτά».


Μέσα στο καλοκαίρι η δημοτική αρχή προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες στις σχολικές μονάδες, οι οποίες συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν σύντομα. Συγκεκριμένα, έγινε συντήρηση στην πλειοψηφία των σχολείων, ενίσχυση του φωτισμού με αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών και λαμπτήρων με ενεργειακούς (LED), βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αποκατάσταση ζημιών και φθορών, ανακαίνιση χώρων υγιεινής, ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ. Τα σχολεία θα ενισχυθούν και με νέο εποπτικό υλικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, ενώ θα τοποθετηθούν και σκίαστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή