Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η Εορτή των Θεοφανείων στην Μητρόπολη Γλυφάδας.



Με κάθε εκκλησιαστική τάξη, όπως κάθε χρόνο,  με την παρουσία πλήθους πιστών αλλά ιδιαιτέρως νέων που έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλες τις παραλιακές Ενορίες της Ι. Μ. Γλυφάδας.


  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος μαζί με πολλούς κληρικούς και διακόνους, τέλεσε τη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, κοντά στην παραλία του Δήμου Γλυφάδας.


Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική Μαρίνα του λιμανιού, όπου έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν η φιλαρμονική του Δήμου Γλυφάδας, και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της τοπικής κοινωνίας.  



          


                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

1 σχόλιο:

π.Σπυρίδων Λόντος είπε...

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή