Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΉ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ.


Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας, Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης εορτάζει και φέτος την μνήμη των Πολιούχων της, των Αγίων θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 το απόγευμα, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου και παρουσία όλων των κληρικών της Μητροπόλεως καθώς και κληρικών επισκεπτών, από άλλες Μητροπόλεις.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε τον λόγο που η περιοχή της Γλυφάδας, έχει πολιούχο της, τους συγκεκριμένους τιμώμενους εορταζομένους Αγίους, από τον αείμνηστο Τατάκη μέχρι τις ημέρες που εδώ και 15 χρόνια είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της νέας Μητροπόλεως Γλυφάδας. Ο ομιλητής, υπερασπίστηκε την Αγιότητα του Αγίου Κωνσταντίνου παρ' όλες τις καταγεγραμμένες ιστορικά πτώσεις του, απάντησε άμεσα και έμμεσα στις κατηγορίες σε όσους την αμφισβητούν, λέγοντας ότι αγιότητα είναι η πορεία της μετάνοιας και όχι μια κληρονομική κατάσταση που παίρνει κανείς από την γέννησή του. Δεν δίστασε ο Πρωτοσύγκελος, να κάνει αναφορές και συγκρίσεις με το σήμερα καθώς ο Άγιος Κωνσταντίνος, έγινε ο πρώτος Χριστιανός αυτοκράτορας, βγάζοντας την Εκκλησία από τους διωγμούς και το περιθώριο, κάτι που προσπαθούν αντίθετα οι κυβερνώντες, μη σεβόμενοι την πίστη του ελληνικού λαού, όπως παραδείγματος χάρη στο θέμα της Καύσεως των νεκρών που προσπαθούν να την επιβάλλουν για όλους και οι ίδιοι που ζητούν αυτά, ταυτόχρονα ζητούν την δημιουργία Μουσουλμανικών Κοιμητηρίων. Το πρόβλημά τους είναι σαφώς η Εκκλησία και όχι δήθεν οι ελευθερίες στις οποίες δήθεν υπερασπίζονται...!


 Κλείνοντας ο Άγιος Πρωτοσύγκελος, τόνισε ότι η σημερινή μνήμη των Αγίων, είναι ευκαιρία να δει ο κάθε ένας την δική του προοπτική για την αγιότητα, που είναι το "κλάδεμα" του Εγωισμού μας και η καλλιέργεια δια των μυστηρίων, των αρετών και της σωτηρίας γενικότερα.  


Στις 9:30 μ.μ. με τη συμμετοχή στρατιωτικών τιμητικών και μουσικών αγημάτων, του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γεωργίου Παπανικολάου, δημοτικών συμβούλων, προέδρων Συλλόγων και Φορέων της πόλης της Γλυφάδας καθώς και χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσης Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ενδόξων  Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 21 Μαΐου, στις 7 :00 το πρωί, αρχίζει  ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή