Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Η Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με κάθε ιεροπρέπεια, εορτάστηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκας Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης.


Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ.Παύλου και συμπαραστατούντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ αρχιμ. Αλεξίου Ψωΐνου, του προϊσταμένου του Ι. Ν. πρωτοπρ. Γεωργίου Φειδοπούλου και των άλλων εφημερίων του ναού.


Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια από τα ξημερώματα για να εορτάσουν τη κατά σάρκα Γέννηση του Σωτήρα Χριστού, ανεγνώσθη το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του μητροπολίτη κ.Παύλου.


Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος απευθυνόμενος στους πιστούς, τους προέτρεψε να χαρούν τη μεγαλύτερη Εορτή της Χριστιανοσύνης, παραμερίζοντας τα όποια προβλήματα δυσκολεύουν τη ζωή μας.


Ακόμη εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την βοήθεια και την αλληλεγγύη που προσφέρουν, όλο αυτό τον καιρό, οι πιστοί βοηθώντας το δύσκολο αλλά θεάρεστο Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 12 το μεσημέρι, περισσότερα από δέκα Σύλλογοι και Σωματεία της Ι.Μητροπόλεως, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο στο κελί του όπου διαμένει στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου Γλυφάδας και του έψαλαν τα Κάλαντα.


Τονίζεται ότι για πρώτη φορά στο κελί του ποιμενάρχη μας αντήχησαν εορταστικοί μελωδικοί ήχοι από την Φιλαρμονική του Δήμου Γλυφάδας, γεγονός που αποδίδεται στο σεβασμό και την αγάπη της νέας δημοτικής αρχής στο πρόσωπο του Μητροπολίτη κ. Παύλου.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, συγκινημένος, τους ευχαρίστησε όλους θερμά, τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε η Γέννηση του Χριστού να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων με αγάπη και χαρά, μοιράζοντας σε όλους από μια μικρή εικόνα του Θεανθρώπου και γλυκίσματα.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή