Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Oλοκληρώθηκαν οι Προσκυνηματικές Εκδρομές της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Βούλας για το έτος 2014, με προσκύνημα στην Ι. Μ. Aγίου Ιωάννου Μακρυνού.


Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, δια του Φιλοπτώχου Ταμείου του, διοργάνωσε την 4η  προσκυνηματική του  Εκδρομή για το Εκκλησιαστικό Έτος 2014-2015 και τελευταία για το έτος 2014,  την Τρίτη  16 Δεκεμβρίου 2014 με προορισμό την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού  Μεγάρων, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. 

   Στις 2.00 το μεσημέρι συγκεντρωθήκαμε στον Ιερό Ναό μας και  αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή. Κατά την διαδρομή μας, που λόγω της κίνησης που συναντήσαμε κράτησε 2 σχεδόν ολόκληρες ώρες, είχαμε την ευκαιρία να προσευχηθούμε, να ψυχαγωγηθούμε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να δεθούμε όλοι σαν παρέα.  

  Όταν φτάσουμε στην Ιερά Μονή στις 4.00 μ.μ. προσκυνήσαμε στο Καθολικό της Μονής, τα Ιερά Εικονίσματα και Λείψανα και ενημερωθήκαμε για το Ιστορικό της από την αδελφή που έχει αυτό το διακόνημα. 


Στη συνέχεια τελέσαμε την Αρτοκλασία που είχαμε φέρει μαζί μας και το μοιράσαμε στο αρχονταρίκι της Μονής μαζί με το καφεδάκι και το μοναστηριακό λουκουμάκι που μας πρόσφερε το Μοναστήρι.

 Ακολούθησε επίσκεψη στην πλούσια Έκθεση της Μονής και στους άλλους χώρους του. Προσκυνήσαμε στον Τάφο του Κτήτορα της Μονής Μακαριστού Γέροντα Δαμασκηνού αλλά και τα υπόλοιπα Ιερά Παρεκκλήσια της Μονής.

   Στις 5.30 τελέσαμε την Ακολουθία της Θ΄ Ώρας και του Εσπερινού. Με την ολοκλήρωση των Ιερών Ακολουθιών, αφού λάβαμε την ευλογία και τις ευχές, της Γερόντισσας Μακρίνας, επιβιβαστήκαμε στο Λεωφορείο παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής.


  Κατά την διάρκεια της επιστροφής, ο π. Αντώνιος, υπεύθυνος του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας, που συνόδευε το προσκύνημα, πληροφόρησε για τις επικείμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και της Ενορίας μας για τα Χριστούγεννα. Κατά την επιστροφή μας επίσης, διεξάγαμε μία λαχειοφόρα αγορά, με κουπόνια του Εράνου Αγάπης και έπαθλο ένα γυάλινο ανθοδοχείο και τελέσαμε επίσης την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.   Στις 8.10 μ.μ. φτάσαμε στην Ενορία μας και χαιρετηθήκαμε όλοι ευχαριστημένοι.

   Το επόμενο προσκύνημά μας, συν Θεώ, θα είναι στις 27/1/2015 με προορισμό την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου.


                         Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου  του Ιερού Ναού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα


Δημοφιλή