Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«Μύρισε» Χριστούγεννα στις Κατηχητικές Συνάξεις του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.



   Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις Κατηχητικές Συνάξεις του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας ήταν διαφορετικό από ότι τις άλλες φορές.

Στην αρχή στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, βάζοντας κάθε παιδί το δικό του στολίδι, λέγοντας ταυτόχρονα από ένα «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» ! Στη συνέχεια κάναμε ως συνήθως την Προσευχή μας όλοι μαζί και χωριστήκαμε στα τμήματα.

Τα παιδιά του Κατωτέρου στην αρχή το πρώτο του τμήμα (Πρώτη, Δευτέρα και Τρίτη Δημοτικού)  και στη συνέχεια το δεύτερο (Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη), έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα, αυτό που ονομάζουμε «βιωματικό» στη σύγχρονη κατήχηση. 

Γι αυτό τον σκοπό είχε έρθει ειδική Κατηχήτρια-Παιδαγωγός από τις Εκδόσεις Πορφύρα, η οποία με βάση το Βιβλίο Τρίγωνα-Κάλαντα, μίλησε με την συμμετοχή των παιδιών, για το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού αναλύοντας την εικόνα της Εορτής, τις σχετικές ευαγγελικές περικοπές αλλά και τονίζοντας την δική μας προετοιμασία που χρειάζεται γι αυτό το γεγονός. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν και έκαναν χειροτεχνίες με βάση την εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού.

  Το Βιβλίο αυτό Τρίγωνα-Κάλαντα από τις εκδόσεις Πορφύρα, θα δοθεί ως αναμνηστικό δώρο σε όλα τα παιδιά στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών Συνάξεων το επόμενο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 6.00 μ.μ. το απόγευμα και σήμερα το γνώρισαν με τον καλύτερο και μάλιστα ενεργητικό από τα παιδιά τρόπο.



                    Εκ των Κατηχητικών  Συνάξεων  του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή