Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.


Με την συμμετοχή πλήθους πιστών  εορτάσθηκε την Παρασκευή 5η Δεκεμβρίου και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, η Σεβάσμια Μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα ιερό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας.


Την Παρασκευή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου συμμετείχε στην  χειροτονία του Θεοφ.Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου, που τέλεσε η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’.


Την κυριώνυμο ημέρα στον πανηγυρίζοντα και κατάμεστο από πιστούς ιερό ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παύλου και συνιερουργούντων των εφημερίων του ιερού ναού π. Ανδρέα Λάμπρου και  π. Νικολάου Καββαδία, καθώς και ιερέων άλλων ενοριών, όπως του προϊσταμένου του καθεδρικού ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Γεωργίου Φειδόπουλου.


Τον Θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δένδιας Νικόλαος, οι βουλευτές κ.κ. Καραμανλή Άννα, Γρηγοριάδης Δημήτριος , ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου Γεώργιος, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι συλλόγων και φορέων, προσκύνησαν το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός Υμών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και του Αγίου Φιλαρέτου.
                                      Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα


Δημοφιλή