Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Εκδρομή-περίπατο στο Βουνό, πραγματοποίησαν οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας .


Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, οι Κατηχητικές  Συνάξεις του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας,  πραγματοποίησαν την δεύτερή τους Εκδρομή για το Εκκλησιαστικό έτος 2013-2014, αυτή τη φορά, περίπατο στο τμήμα του Βουνού στον Υμηττό που βρίσκεται στη περιοχή μας, πάνω από το Κοιμητήριο.  

Εκτός από τα παιδιά, τον Ιερέα Υπεύθυνο Νεότητος και τους Κατηχητικές, συνόδευσαν και μετείχαν στην Εκδρομή και αρκετοί γονείς των παιδιών.


   Στις 11.00 συγκεντρωθήκαμε στο Πυροφυλάκιο όπου βρίσκονται οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Υ. με επικεφαλής τον ενορίτη μας κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλο, ο οποίος μας ξενάγησε σε μία ειδική διαδρομή περίπου 1 χιλιομέτρου, γεμάτο από φυτά και λουλούδια. 

Ο κ. Σωτηρόπουλος μας μίλησε για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Μας είπε πολλά για την καθημερινή δράση των εθελοντών (φύλαξη σχεδόν 24ώρες το 24ώρο, καθαρισμό χορταριών, αντιπυρικές ζώνες, παρατηρητήριο, απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, δεξαμενές νερού και οχήματα πυρόσβεσης κ.α.  

   Σε μία ωραία τοποθεσία, φάγαμε από το φαγητό το οποίο είχαμε φέρει μαζί μας, ξεκουραστήκαμε και συνεχίσαμε την πορεία μας προς το Κοιμητήριο.  Όλοι όσοι συμμετείχαμε στον περίπατο, θαυμάσαμε την υπέροχη πανοραμική θέα. Λίγο πριν το Κοιμητήριο ο π. Αντώνιος μίλησε σύντομα για το γεγονός του Μυστηρίου του Θανάτου και το  πρίσμα της Αναστάσεως, στον οποίον τον αντιμετωπίζει η Εκκλησία μας, ως πέρασμα και όχι το τέλος, προς την όντως πραγματική ζωή. 

 Λίγο πιο κάτω, πριν τελειώσει ο περίπατός μας, είδαμε την μονάδα συμπίεσης απορριμμάτων και πληροφορηθήκαμε για την χρησιμότητά της και πήραμε την εμπειρία να ρίξουμε με την αντλία πυρόσβεσης νερό.  
  

  Κατά τις 12.30 μ.μ. η πορεία έφτασε στο τέλος της και με λουλούδια που μαζέψαμε, κάναμε ως  χειροτεχνία, στεφάνια.

Στη συνέχεια οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και ο περίπατός μας τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 Το επόμενο Σάββατο 10 Μαΐου, θα είναι η τελευταία μας Εκδρομή-Λήξης των Κατηχητικών μας Συνάξεως, σε συνεργασία με την Ενορία των Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, με προορισμό της Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.


          Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή