Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα : « Εναλλακτικές "Θεραπείες" : «Ιατρική» της Νέας Εποχής"»


 Το Σάββατο 17 Μαΐου 2014, στο Πολεμικό Μουσείο διοργανώθηκε Ημερίδα από την Εστία Πατερικών Μελετών, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. , με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και λαϊκών, σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο.

Την προσευχή και  κήρυξη της Ημερίδας έκανε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.  κ. Παύλος, ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη και διαβάζοντας μία σύντομη εισαγωγική ομιλία (το βίντεο εδώ) .

Στη συνέχεια ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντου, έκανε μία εισαγωγική ομιλία για το πλαίσιο του συνεδρίου και έκλεισε με ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν για την διοργάνωση της Ημερίδας (το βίντεο εδώ)  .

Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε ο κ. Παναγιώτης Κίκιλης, Ιατρός Νεφρολόγος, Διευθυντής μονάδος αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της Καλύμνου. Στο σύντομο χαιρετισμό του συντονιστή, είχαμε δυστυχώς και τις πρώτες αντιδράσεις από κάποιους ομοιοπαθητικούς, που ευτυχώς απομονώθηκαν και αποχώρησαν , αν και μέχρι το τέλος της Ημερίδας, κάποιοι παρέμειναν και εκδηλώθηκαν αρνητικά για την Ημερίδα, εκ των υστέρων (σχετικό βίντεο εδώ) .

   Ακολούθησαν Μουσικοί Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από την Χορωδία «Εν Ψαλτηρίω» . (Οι Ύμνοι σε αυτά τα βίντεο : 1, και 2 .

Την πρώτη εισήγηση της Ημερίδος έκανε ο Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Διδ. Θεολογίας – Πτυχ. Φιλοσοφίας, με θέμα : Θεωρητική τεκμηρίωση τῆς Ὁμοιοπαθητικῆς κατά τούς διδασκάλους της. (η εισήγηση εδώ )

Την δεύτερη εισήγηση της Ημερίδος έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα : Επιστημονικός και πνευματικός έλεγχος της Ομοιοπαθητικής. (η εισήγηση εδώ )

Την τρίτη εισήγηση της Ημερίδος έκανε ο  κ. Μιχαήλ Ράλλης, καθηγητής Φαρμακευτικης Τεχνολογίας, Πανεπιστημίου με θέμα : Σκευάσματα-Προϊόντα των Εναλλακτικών «θεραπειών» στα Φαρμακεία. (η εισήγηση εδώ )

Την τέταρτη εισήγηση της Ημερίδος είχε η κ. Κωνσταντίνα Αλεβίζου, Ιατρός-Μικροβιολόγος, Εκπαιδευτικός με θέμα : Άλλες ευρέως διαδεδομένες εναλλακτικές «θεραπείες». (η εισήγηση εδώ )

Την πέμπτη και τελευταία εισήγηση πριν το διάλλειμα, είχε ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος,  Εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, Δρ. Θεολογίας, - Δρ. Οικονομικών με θέμα: Ενέργειες; Ποιές ενέργειες; Θεραπευτές ή μέντιουμ; Απάτη ή marketing; (η εισήγηση εδώ )

Aκολούθησε εικοσάλεπτο διάλλειμα . Μετά την ολοκλήρωση το διαλλείματος, ο κ. Γεώργιος Κρίππας, Δρ. Νομικής – Συνταγματολόγος ανέπτυξε το θέμα : Οι περιπτώσεις ασκήσεως προσηλυτισμού ή άλλων αξιοποίνων πράξεων διά των εναλλακτικών «θεραπειών». (η εισήγηση εδώ)

  Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Ο συντονιστής κ. Κίκιλης διάβαζε τις  γραπτές ερωτήσεις που είχε καταθέσει στην γραμματεία της Ημερίδας το  κοινό και απαντήσεις από τους κεντρικούς ομιλητές της Ημερίδας εναλλάξ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας (λόγω την πληθώρα των ερωτημάτων, θα απαντηθούν αρκετά διαδικτυακά από την ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.orthros.eu/ ) ο π. Βασίλειος Κοκολάκης, ανέγνωσε τα πορίσματα της Ημερίδας. (τα πορίσματα βρίσκονται εδώ)  

   Μετά την απονομή αναμνηστικών δώρων στους Ομιλητές, από την Εστία Πατερικών Μελετών, η Ημερίδα Έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

   Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ημερίδα καλύφθηκε απευθείας Ραδιοφωνικά, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και θα αναμεταδοθεί ολόκληρη, από τον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος TV. Tα πρακτικά της Ημερίδος θα μεταβιβασθούν καθηκόντως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε όποιον καλοπροαίρετα αναζητεί την αλήθεια.

        
      
                              Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως