Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ




Μέσα σε ένα ιδιαίτερα πανηγυρικό αλλά ταυτόχρονα κατανυκτικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Βουλιαγμένη, η προγραμματισμένη υποδοχή επαναπατρισθέντων ιερών λειψάνων. Πριν από την έναρξη του Μεγάλου Εσπερινού της Εορτής της Υπαπαντής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος κατέθεσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, αργυρή λειψανοθήκη που περιέχει τα ιερά λείψανα των Αγίων Μηνά του μεγαλομάρτυρος, Χαραλάμπους ιερομάρτυρος, Παντελεήμονος του ιαματικού, Σιλβέστρου πάπα Ρώμης, Παρασκευής της αθληφόρου και Γεωργίου του τροπαιοφόρου. Φέρει εγχάρακτη χρονολογία κατασκευής 1871 και τις μορφές των Αγίων που ανήκουν τα ιερά λείψανα.


Την λειψανοθήκη, που είχε κλαπεί εδώ και πολλές δεκαετίες από παλαιό και ερημωμένο Μοναστήρι της Ηπείρου, εντόπισε στο Βέλγιο και την ενέταξε στην προσωπική συλλογή του, ο μεγάλος ευεργέτης της Μητροπόλεώς μας και κτήτορας του Ενοριακού Ναού της Φανερωμένης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Ο κ. Μαρτίνος αφού δήλωσε την λειψανοθήκη στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την προσέφερε στο Ναό για παντοτινή ευλογία των χριστιανών της Βουλιαγμένης.



Την αξιέπαινη πρωτοβουλία του κ. Μαρτίνου και τη σημασία της ανεκτίμητης δωρεάς, εξήραν τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ο  Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Αλέξιος Ψωνος, ο οποίος κήρυξε κατά τον Εσπερινό περί της Εορτής. Στην υποδοχή συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα ιερείς, ενώ ο Ναός ήταν κατάμεστος από εκατοντάδες χριστιανούς, που υπομονετικά στάθηκαν στη σειρά για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα και να λάβουν της ευλογία των αγίων.




Η προσκύνηση συνεχίστηκε ολόκληρη την κυριώνυμη ημέρα. Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος Ροδόπουλος, ενώ στην απόλυση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εστίασε και πάλι στο μεγάλο πνευματικό δώρο, που θησαυρίζεται πλέον στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης. Ιδιαιτέρως παρότρυνε το πολυπληθές εκκλησίασμα να χαίρεται παρόμοιες πνευματικές εμπειρίες, οι οποίες είναι μοναδικές και ανεφοδιάζουν τις ψυχές μας.






Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή