Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Με μεγάλη συμμετοχή η εθελοντική δράση στον Υμηττό.



Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντικών ομάδων, συλλόγων, σχολείων, φορέων και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός και η φροντίδα ενός σημαντικού τμήματος της Άνω Γλυφάδας, στους πρόποδες του Υμηττού. Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη εθελοντική δράση προστασίας του περιβάλλοντος της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, μετά την κινητοποίηση για τον καθαρισμό των ακτών της Γλυφάδας και τη δενδροφύτευση στους πρόποδες του Υμηττού.


Οι εθελοντές που ανέβηκαν νωρίς το πρωί στον Υμηττό συμμετείχαν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εξωραϊστικού ενδιαφέροντος, όπως καθαρισμός του βουνού, βάψιμο της πλατείας στο Πατητήρι, φύτευση νησίδας, ανακύκλωση, κοπή χόρτων, φροντίδα μονοπατιού, αλλά και πολλά παιχνίδια περιβαλλοντικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Με τη βοήθειά τους συγκεντρώθηκαν απομακρύνθηκαν σωροί από μπάζα, λάστιχα και σκουπίδια, ενώ φυτεύτηκαν δεκάδες δένδρα.


Η δράση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντισμού «Let's do it Greece». Το παρών έδωσε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, οι Αργυρές Ολυμπιονίκες Υδατοσφαίρισης Εύη Μωραϊτίδου και Γεωργία Ελληνάκη και η Ολυμπιονίκης του Τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου.


Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους δημότες που αγκάλιασαν και αυτή τη δράση και δεσμεύθηκε για νέες πρωτοβουλίες για την προστασία και την ανάδειξη και του ορεινού, αλλά και του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές για την ενεργό συμμετοχή τους και τους φορείς, τις ομάδες, τα σχολεία και τους συλλόγους που συνεργαστήκαμε για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια», δήλωσε ο Nίκος Κιούσης, πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου «Ώρα για Δράση» και γενικός συντονιστής της εκστρατείας  «
Let's do it Greece».


Την εθελοντική δράση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γλυφάδας με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση», την Εθελοντική Δασοπροστασία – Πυρόσβεση Γλυφάδας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού. Συμμετείχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Γλυφάδας καθώς επίσης και οι ακόλουθοι σύλλογοι και εταιρίες: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Αττικής, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γλυφάδας, Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», Σύνδεσμος Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας, Σύλλογος «Ελλήνων Διαδρομές», Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος», ΕΝΕΟΝ ΑΜΕΑ Γλυφάδας, Αετός Γλυφάδας, Περί αυλών και Οργάνων, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ευρυάλης, Σύνδεσμος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής, Σύλλογος «Ο Υμηττός», Σύλλογος «Ο Παρθενών Γλυφάδας», Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον», Ανοιχτοί Ορίζοντες, ΑΕΓ Αιξωνή, Σύλλογος «ΕΜΕΙΣ», Σύλλογος «Μαζί για τη Ζωή», Σέρβικη Κοινότητα στην Αθήνα, The City Game, Δεσμός, Glovo, Deree, Ιόνιος Σχολή, Sanitas, Φωτοκύκλωση, Fresh Line, Adidas Hellas, Antipollution, GREENiT Environmental, Glyfada Free Press, Τόλμη στα Νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή