Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο 11/12/2011.


  
Σήμερα Κυριακή 11/12/2011 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου, βρέθηκα για 2η συνεχόμενη φορά σε Εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού : ο ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ « Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ », το ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, οι « ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ » το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ « ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ » και η Ηλεκτρονική Ιστοσελίδα  www.fotgrammi.gr, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλο.

Σε ένα γεμάτο τρίωρο πρόγραμμα με θρησκευτικό, εθνικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο, τιμητικές διακρίσεις, συγκινήσεις και κυρίως ακούστηκαν αλήθειες και δόθηκαν μηνύματα πνευματικής και εθνικής αναγεννήσεως και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο! 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο Τιτουλάριος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, ο γράφων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο, και υπήρχαν αρκετοί Ιερείς, καθηγητές Πανεπιστημίου και το αμφιθέατρο πραγματικά κατάμεστο από κόσμο. 
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή από τον Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό . Στη συνέχεια η Ανδρική Βυζαντινή Χορωδία «Άσμα ασμάτων», υπό τη Διεύθυνση του χοράρχη κ Σωτήριου Δογάνη, έψαλε διάφορους επίκαιρους προεόρτιους ύμνους των Χριστουγέννων. 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των φορέων που διοργάνωσε τη Εκδήλωση κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, έκανε μία ανασκόπηση και απολογισμό των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του έτους που φεύγει. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (απαξίωση, έλλειψη βοήθειας από την επίσημη πολιτεία και εν μέρει Εκκλησία, αύξηση των ταχυδρομικών τελών, φορολόγηση 23% στα υπό λήξη προϊόντα από χορηγούς, δυσπραγία χορηγών και συνδρομών μελών κ.α.) αλλά διαβεβαίωσε για την συνέχιση του πολυσχιδούς έργου προς θρησκευτική και εθνική αφύπνιση και αντίσταση προς κάθε σκοτεινό και εχθρικό κέντρο του τόπου.  

 Στη συνέχεια ο διαπρεπής Καθηγητής Βαλκανιολόγος κ. Αχιλλέας Λαζάρου  ανέλυσε      το θέμα : «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»,  κάνοντας πολλές νύξεις για την σύγχρονη επικαιρότητα. Η ομιλία του έκανε εντύπωση καθώς ήταν επιστημονικά κατοχυρωμένη  αλλά και επειδή «φωτογράφισε» ανθρώπους με συνείδηση εθνική και ανθρώπους χωρίς αυτή, σε καίριες θέσεις στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και της εποπτείας αυτής στην έκδοση σχολικών βιβλίων. Είπε πράγματα πραγματικά άγνωστα για το ευρύ κοινό και γι΄ αυτό καταχειροκροτήθηκε για την προσφορά του από εκείνο. Πριν κατέβει από το βήμα βραβεύτηκε μέσα από επευφημίες από τους δύο Ιεράρχες που βρέθηκαν στην εκδήλωση. 
Μετά στη σκηνή ανέβηκε η παιδική χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση του π. Θεοδωρου Τσαμπατζίδη. Σε ένα μισάωρο πρόγραμμα ακούστηκαν εθνικά τραγούδια άγνωστα στο ευρύ κοινό τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο cd που έχουν ηχογραφήσει «Ελλάδα Μήτρα Ηρώων». Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό από την χορωδία αλλά και την σολίστ της Ευγενίας Ξεφτέρη, η οποία ότι στερήθηκε στην όραση, ο Θεός της έδωσε διπλό χάρισμα στη φωνή και στην ερμηνεία. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τιμήθηκε ο χοράρχης π. Θεόδωρος, η χορωδία και η Ευγενία με αντίστοιχες πλακέτες. 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα σύντομο αλλά βαθυστόχαστο και εμπνευσμένο χαιρετισμό από την δασκάλα κ. Χαρά Νικολοπούλου, γνωστή από την περιπέτειά της όταν υπηρετούσε στη Θράκη. Ο χαιρετισμός ήταν επίκαιρος, ουσιαστικός, αφυπνιστικός και συνάμα πολύ ενθουσιαστικός και αισιόδοξος. Τιμήθηκε επίσης με αντίστοιχη πλακέτα κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες κλήρου και λαού.

Η εκδήλωση έφτανε σιγά σιγά στο τέλος της, με την παρουσίαση και βράβευση του κ. Παναγιώτη Ρήγα (91 χρονών) Δασκάλου-παιδαγωγού . Τον χαιρετισμό του, την ζωντάνια του και την παιδικότητα της ψυχής του, θα τη ζήλευε (με την καλή έννοια) ακόμα και ένα παιδί. 
Η Εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από όλους τους παρευρισκομένους και με αναμνηστικές φωτογραφίες.
Νομίζουμε ότι άξιζε η συμμετοχή μας και φέτος στην εκδήλωση των φορέων αυτών και αποδίδουμε τα εύσημα σε όλους όσους κοπίασαν και την οργάνωσαν, ευχόμενοι να έχουν υγεία, έμπνευση και ζήλο για ακόμα περισσότερες και καλύτερες!
Και του χρόνου !

   π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή