Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Με επιτυχία και κατάνυξη η εκδήλωση προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.


 


  Τη Δευτέρα 21/12/2011 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε η ετήσια Εκδήλωση προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας. Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, παρουσία του Ποιμενάρχου της κ. Παύλου, όλων των Κληρικών της και πλήθος κόσμου.


  Μετά την Προσευχή στην έναρξη της Εκδηλώσεως, τον προλογισμό των ύμνων και την γενικότερη παρουσίαση της Εκδήλωσης, έκανε ο Σταυροφόρος Οικονόμος π. Γεώργιος Γαντζός, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης. 

  Την κεντρική ομιλία της Εκδηλώσεως, είχε ο π. Αντώνιος Χρήστου, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας, όπου με την παρουσίαση ανάλογων διαφανειών, ανέπτυξε το θέμα : «Περιγραφή, Θεολογική ερμηνεία, και σχολιασμός της Εικόνος της Γεννήσεως του Χριστού». 
Μετά το τέλος της ομιλίας, ο πολυπληθές χορός της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, απέδωσε Ύμνους των Χριστουγέννων, υπό την Διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Καθηγητού κ. Διονυσίου Ηλιόπουλου.
Οι ύμνοι που αποδόθηκαν ήταν : 1. Η Παρθένος σήμερον… (Κοντάκιον της Εορτής, Ήχος Γ΄). 2. Καταβασίες Χριστουγέννων  Χριστουγέννων : Χριστός γεννάται…, Μεγάλυντον ψυχή μου….Μυστήριον ξένον… (Ήχος Α΄) 3. Υπόδεξαι Βηθλεέμ… (Προεόρτιον Δοξαστικόν Ήχος (πλ..Δ΄)  . 4. Μάγοι Περσών βασιλείς… (Δοξαστικό της Λιτής Ήχος πλ. Α΄) 5. Δεύτε ίδωμεν πιστοί….(Κάθισμα Χριστουγέννων Ήχος Δ΄)  6. Ιωσήφ είπε ημιν... (Ήγος Γ΄) 7. Επεσκέψατο ημάς… (Εξαποστηλάριο της Εορτής Ήχος Γ΄).  8) Αι αγγελικαί προπορεύεσθε δυνάμεις… Εγγίζει ο Χριστός… (προεόρτια στιχηρά των Αίνων Μέλος επείσακτον Ήχος πλ. Β΄).  9. Τι σε προσέγκωμεν Χριστέ... (Ιδιόμελον Εσπερινού Οκτάηχον)  10. α. Ευφραίνεσθε δίκαοι…β. Ο Πατήρ ηυδόκησεν… (Στιχηρά των Αίνων Ήχος Δ΄ λέγετος).  11. Η Γέννησή σου… (Απολυτίκιο Ήχος Δ΄) 
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή, τα μέλη της χορωδίας-σπουδαστές, τους καθηγητές και τον Διευθυντή της Σχολής κ. Διονύσιο Ηλιόπουλο. Στη συνέχεια ανέφερε ένα απόσπασμα σε απόδοση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, για τα Χριστούγεννα και ολοκλήρωσε με ευχές για ευλογημένα με Χριστό, Χριστούγεννα.
Μετά τη λήξη ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος, για τους Κληρικούς, τους σπουδαστές και καθηγητές της χορωδίας της Σχολής.

                                                                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή