Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«Θέλω να δω το Θεό μου…» είπαν στη Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας.




Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011, στη Νεανική Σύναξη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ήταν προσκεκλημένος ο Θεολόγος και Συγγραφέας κ. Γεώργιος Μαυρομμάτης. «Θέλω να δω το Θεό μου…» ήταν ο τίτλος του θέματος που ανέπτυξε, όχι σε μία συγκροτημένη ομιλία, αλλά διαλεκτικά και μαιευτικά, με τους συμμετέχοντες στη Σύναξη. Όσα μέλη της Συνάξεως, αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και προσήλθαν στην ομιλία, πραγματικά αποζημιώθηκαν, τόσο από το περιεχόμενο της ομιλίας, όσο και από τον ρυθμό και τις ερωτήσεις-απαντήσεις που ακολούθησαν για 2,5 περίπου ώρες! Στην αρχή το θέμα πήγε στις προϋποθέσεις Θεοπτίας του ανθρώπου με το Θεό. Στη συνέχεια η ομιλία, οδηγήθηκε  στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας Του Θεού, της Σαρκώσεως Του Λόγου. Της άκρας  συγκαταβάσεως Του  Θεού για τον άνθρωπο με την Γέννησή Του ως τέλειος άνθρωπος αλλά και ως τέλειος Θεός!

Και έκλεισε με απορίες και απαντήσεις από τον ομιλητή γύρω σε θέματα όπως π.χ. «τα άρρητα ρήματα» του Αποστόλου Παύλου και άλλες εκφράσεις και όρους από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Σε πολλά σημεία είχε και απολογητικό χαρακτήρα η ομιλία σε σχέση με πλάνες αιρετικών πάνω σε επιμέρους θέματα που αναδύονταν . Πολλά παραδείγματα που ανέφερε ο κ. Μαυρομμάτης, ήταν από την εμπειρία του ως Εκκλησιαστικός Υπάλληλος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και άλλα από την γενικότερη εμπειρία του εντός της Εκκλησίας.
  Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την άλλη εβδομάδα, που θα είναι και η τελευταία συνάντησή τους, για το 2011. Στην άλλη Πέμπτη δεν θα έχει ομιλία, αλλά   εξόρμηση σε εστιατόριο της περιοχής για δείπνο.

Εκ του Νεανικού Τομέα του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή