Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Εγκόλπιο ημερολόγιο του έτους 2012 μ.Χ., της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.


 

Κυκλοφόρησε το νέο εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, για το σωτήριο έτος 2012.
Είναι το 9ο   κατά σειρά Ημερολόγιο που κυκλοφορεί από την Ιερά Μητρόπολη και είναι αφιερωμένο στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας.


Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, μεταξύ άλλων, τονίζει : «Τα παιδιά Της (της Παναγίας μας), όλοι εμείς οι Χριστιανοί που τη φωνάζουμε Μάνα, γνωρίζουμε την διαρκή ζεστασιά της παρουσίας Της και της προστασίας Της. Ιδιαίτερα αποκαλύπτεται η αγάπη Της σε καιρούς χαλεπούς. Όπως τώρα, σε μια χρονική περίοδο, όπου η Πατρίδα μας ευρίσκεται σε δεινή θέση και η κοινωνία μας νοιώθει προδομένη απ’ όσους την ευτέλισαν».


Το ημερολόγιο περιέχει απόσμασμα από τον «Λόγο εις την Κοίμησιν της Θεοτόκου» σε νεοελληνική απόδοση, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, καθώς και σύντομο ιστορικό του ομώνυμου Ιερού Ναού, Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας. Επίσης περιέχει πληροφορίες για την διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως και όλων των Ενοριών ειδικότερα. Ακόμα περιέχει ειδική αναφορά για το ποιοι ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως  πανηγυρίζουν κάθε μήνα και φυσικά ποιοι άγιοι εορτάζουν καθημερινά κ.α.
Το Ημερολόγιο το επιμελήθηκε και φέτος ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης και Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αντζουλάτος. Τα ιστορικά στοιχεία του Ιερού Ναού που είναι αφιερωμένο φέτος το Ημερολόγιο, έγινε από τον Προϊστάμενο του και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτη π. Κλαύδιο Καλαρά.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν  σ’  όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν το ποιμαντικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας μας, καθώς αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο για τον κάθε πιστό που ανήκει ή δραστηριοποιείται στην Μητροπολιτική αυτή περιφέρεια.

π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή