Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο ίδρυμα Κ.Α.Α.Π. Βούλας.




 Τη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού στο ίδρυμα Κέντρο Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, Βούλας και στη συνέχεια κοινώνησαν όλα τα παιδιά από τον Εφημέριο του Ιδρύματος π. Αντώνιο Χρήστου. 

Στις 12.30 μ.μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επισκέφθηκε το ίδρυμα Κ. Α. Α. Π., Β., όπου ανήκει στη διοικητική εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη πνευματική-ποιμαντική ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Τον Μακαριώτατο τον οποίο συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Οργανισμού της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Αρχιδιάκονός του Επιφάνιος Αρβανίτης, υποδέχθηκαν στην είσοδο του Ιδρύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β.Β.& Β.  κ. Παύλος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης,  η  Διοικήτρια του ΚΑΑΠΒ κ. Ευαγγελία  Χαλβαζά και η Πρόεδρος «Φίλοι του ΠΙΚΠΑ» κ. Φωτεινή Ψιλλάκη και κατευθύνθηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Άγιος Στυλιανός. Εκεί τον περίμεναν και υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος, ο  Γραμματεύς της Πρωτοσυγγελίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, ο Εφημέριος του Νοσοκοκομείου Ασκληπιείου Βούλας Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μαλτέζος, Υπεύθυνος Ιερέας του Ιδρύματος, Πρεσβύτερος  Αντώνιος Χρήστου, ο. π. Βασίλειο Κοντογιάννης Εφημέριος του Αγίου Λουκά Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί. Εκεί ο Μακαριώτατος προσκύνησε, υπέγραψε στο πρώτο κενό Φύλλο του Ιερού Ευαγγελίου, εις ανάμνησην της επισκέψεως και προσκυνήματος  και έγινε μια μικρή δέηση στο Τριαδικό Θεό, ψέλνοντας στο τέλος τη φήμη του Μακαριωτάτου. 

  Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε δύο θαλάμους του Ιδρύματος.  Στο ένα θάλαμο περιείχε παιδιά με  βαριά περιστατικά, και τα οποία δεν είναι δυνατή η  μεταφορά τους στο χώρο της Εκδηλώσεως του Ιδρύματος. Ο Μακαριώτατος τα ευλόγησε και τους άφησε δώρα.  Ο  άλλος θάλαμος που επισκέφθηκα,  ο οποίος  ανακαινίστηκε πρόσφατα και ονομάζεται «ΦΩΤΕΙΝΗ ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ, χάρις τις ενέργειες της κ. Διοικήτριας κ. Χαλβαζά και του Συλλόγου Φίλοι του ΠΙΚΠΑ δια της Προέδρου του κ. Φωτεινής Ψιλλάκη. Ένας θάλαμος πραγματικά στολίδι που δεν θυμίζει Ίδρυμα, αλλά σπίτι ζεστό και φιλικό για τα παιδιά. Ο Μακαριώτατος, συνεχάρηκε την Διοικήτρια και την κ. Ψιλλάκη , για το ωραίο πραγματικά έργο, για το καλό των παιδιών.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος με την συνοδεία και όλους τους επισ
ήμους κατευθύνθηκαν στο χώρο Εκδηλώσεως του Ιδρύματος, όπου ήταν συγκεντρωμένα τα περισσότερα παιδιά, καθώς και πλήθος φορείς και επισήμους της τοπικής και ευρύτερης αυτοδιοίκησης ενώσεις και εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο ίδρυμα και φυσικά οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Ιδρύματος. Τα παιδιά είπαν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο και έλαβαν την ευχή του και ο Μακαριώτατος ανταπέδωσε με δώρα, που είχε ετοιμάσει «η Αποστολή» σε συνεργασία με την εταιρεία NICKELODEON και το τηλεοπτικό κανάλι MTV Ελλάδος. 

  Η Διοικήτρια του Ιδρύματος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, τον Σεβασμιώτατο, τον κ. Υφυπουργό, τους Ιερείς και όλους τους παρευρισκομένους για αυτή την πραγματικά τιμητική επίσκεψη. Κάλεσε σε συνεργασία όλους τους φορείς για το καλό των παιδιών του Ιδρύματος και ευχήθηκε να έχουν δύναμη και καλά Χριστούγεννα.  Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Διοικήτρια, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο ίδρυμα είτε επαγγελματικά είτε εθελοντικά. Το χαρακτήρισε ένα «μικρό θαύμα» όλο το έργο, ιδιαίτερα τώρα σε μια εποχή δύσκολη. Τέτοιες πρωτοβουλίες μας δίνουν Ελπίδα για το μέλλον πρόσθεσε ο Μακαριώτατος. Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, από την Πλευρά του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμή και ευλογία, που μας έκανε να επισκεφθεί τα παιδιά του Ιδρύματος, καθώς επίσης, και για το γεγονός, να έλθει για άλλη μια φορά στα όρια εντός της Ιεράς Μητροπόλεως που η ελαχιστότητά του διακονεί. Υπενθύμισε τη φράση του Κυρίου ότι για να κληρονομήσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών πρέπει να γίνουμε σαν τα παιδιά, και όσες φορές το επισκέπτεται ο ίδιος πάντα αυτό θυμάται και όλοι πρέπει να το θυμόμαστε. Κάλεσε τον Μακαριώτατο να έλθει και άλλες φορές όταν το επιθυμήσει και το επιτρέψει ο πολύτιμος χρόνος του και άλλα ιδρύματα που βρίσκονται εντός της Ιεράς Μητροπόλεως ή ανήκουν σε αυτή και έκλεισε με ευχαριστίες όλων των παρισταμένων για τη σημερινή ωραία επίσκεψη . Από τη πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Μπόλαρης, ευχαρίστησε με την σειρά του, τον Αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία της Ελλάδος γενικότερα και της κατά τόπον Ιερές Μητροπόλεις ειδικότερα και στην προκειμένη περίπτωση την Ι.Μ. Γλυφάδας, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, βοηθώντας την Ελληνική Πολιτεία και ανακουφίζοντας τους πολίτες της,  ιδιαίτερα τώρα, στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα, κυρίως στο χώρο της Υγείας και των Ιδρυμάτων όπως το συγκεκριμένο όπου οι άνθρωποι μικροί και μεγάλοι έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας. Κάλεσε σε συνεργασία με την Πολιτεία, όλους τους φορείς, για να μπορέσει ο τόπος να ορθοποδήσει και πάλι. 

  Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα. Κατά τις 1.45 ο Μακαριώτατος με την συνοδεία του αναχώρησαν από το ίδρυμα συνοδευόμενοι ως και την Πύλη του Ιδρύματος από τον Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλο.  Εκεί αντάλλαξαν  με τον Μακαριώτατο με τον ευχές και θερμό ασπασμό και αποχώρισαν . 

  Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι τη Παρασκευή στις 6.30 μ.μ., θα γίνει η Εορταστική Εκδήλωση των Χριστουγέννων, της Κατηχητικής Συνάξεως που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα. Παρακαλούμε όσους μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

π. Αντώνιος Χρήστου Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας
& Υπεύθυνος του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή