Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Επίσκεψη του Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας στην Ενορία του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας .


Επίσκεψη στην Ενορία του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, με την μορφή Πρακτικής Ασκήσεως πραγματοποίησε το Φροντιστήριο Υποψήφιων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος μαθημάτων των μελών του δευτέρου έτους, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, το πρωί.
    Οι 35 περίπου Υποψήφιοι Κατηχητές του Φροντιστηρίου, ξεναγήθηκαν στην αρχή στους χώρους της Ενορίας και στην Τράπεζα Αγάπης της.

   Μετά ο Εφημέριος του Ναού μας (Υπεύθυνο Νεότητος και Φιλοπτώχου Ταμείου) π. Αντώνιο Χρήστου Καλωσόρισε  και ενημέρωσε  για την σχετικά σύντομη ιστορία της Ενορίας μας (από το 1990),  το συνολικό λειτουργικό και ποιμαντικό ενοριακό έργο που επιτελείται και ειδικότερα και αναλυτικότερα για το ενοριακό νεανικό έργο και πως επιτελείται. Ο Νεανικός Τομέας, περιλαμβάνει 4 μεικτά τμήματα (νηπιακό, βασικό, κατώτερο και μέσο) με 10 κατηχητές και μία Νεανική Σύναξη κάθε Πέμπτη για νέους πάνω από 18 ως 35, τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα κάθε Σάββατο 10.30 με 12.00. Εκτός από το μάθημα, που γίνεται με σύγχρονα εποπτικά μέσα (υπολογιστή και προτζέκτορα), υπάρχει χειροτεχνία, εκμάθηση ύμνων και ψαλμών, αθλητικές δραστηριότητες και συμμετοχή στο Διενοριακό Πρωτάθλημα του Αθλητικού Οργανισμού της Μητροπόλεως Γλυφάδας ο Άγιος Νέστωρ και πλούσιο παιχνίδι απέναντι στο πάρκο του Ναού.

Στη συνέχεια οι Υποψήφιοι Κατηχητές του Φροντιστηρίου,  είδαν από κοντά τους χώρους της κατηχήσεως (στο Πνευματικό Κέντρο και στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως), είδαν από κοντά τα παιδιά των 5 τμημάτων, μίλησαν με τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες της Ενορίας μας και παρακολούθησαν υποδειγματική διδασκαλία κατηχήσεως -πρωτότυπο μάθημα με προβολή σύγχρονου εποπτικού υλικού της Μητροπόλεως Γλυφάδας πάνω στα βοηθήματα της Αποστολικής Διακονίας- πού έγινε στο βασικό τμήμα για παιδιά Α΄, Β΄& Γ΄ Δημοτικού Σχολείου, το οποίο αριθμεί γύρω στα 25 παιδιά, καθώς επίσης και μέρος από τη χειροτεχνία.


Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά κεράσματος στο απέναντι Εστιατόριο από Ναό μας και αναμνηστικά από ένα dvd της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Απόστολο Παύλο.  Οι Υποψήφιοι Κατηχητές, αποχωρώντας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους από τα όσα είδαν, άκουσαν και την φιλοξενία που δέχτηκαν στην Ενορία μας.



                    Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή